Der er også et dansk fiskeri efter Brexit

30. oktober 2019

Brexit er netop blevet udsat for 3. gang - denne gang til den 31. januar 2020. Men der kommer en dag, hvor briterne træder ud af EU, og hvad skal der så ske med dansk fiskeri? Svaret på det spørgsmål hænger naturligvis sammen med, hvilken aftale EU og UK kan få strikket sammen, når briterne endegyldigt er trådt ud af EU.

Tirsdag den 29. oktober blev det så afgjort, at briterne skal til parlamentsvalg i december måned, hvilket kan vende op og ned på sammensætningen af det britiske parlament. Det kan igen få afgørende indflydelse på, om en skilsmisseaftale kan blive stemt igennem.

Mandag den 4. november vil der på en konference i Frederikshavn blive stillet skarpt på blandt andet Brexit og dansk fiskeri, når repræsentanter fra Folketinget, EU-Parlamentet, Storbritannien, fiskerierhvervet med flere mødes for at komme med deres syn på, hvordan de ser fremtiden for dansk fiskeri, når Storbritannien har forladt EU.

- Brexit har ligget som en stor, sort sky over fiskeriet i de seneste 3 år nu, så det er bestemt en af de udfordringer inden for fiskeriet, vi tager meget alvorligt, og mange fiskere ønsker sig nu bare en afklaring, så vi kan komme videre, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen.

Det er Nordjysk Fiskerikommune Netværk og Danmarks Fiskeriforening PO, der står for konferencen Bæredygtig Bundlinje, som ud over Brexitspørgsmålet også vil sætte fokus på indsatsen for at gøre fiskeriet mere bæredygtigt - både i forhold til bundlinjen og i forhold til klima og miljø.

- Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed er noget, vi alle skal stræbe efter. Det gælder både i forhold til økonomien, men så sandelig også i forhold til den klima- og miljømæssige bæredygtighed. Det er også derfor, vi har bæredygtighed som en del af Danmarks Fiskeriforenings mærkesager, siger Svend-Erik Andersen.

Pressen er velkommen

Vi vil gerne invitere pressen til at dække konferencen. Det bliver en dag med mange højaktuelle oplæg og mulighed for interviews med centrale kilder inden for fiskerierhvervet.

For yderligere information - kontakt:

Kenn Skau Fischer, direktør Danmarks Fiskeriforening PO, tlf. 33 36 60 28 / ksf@dkfisk.dk

Fakta

Britisk EU-farvand er vigtigt for dansk fiskeri i og med, at 40 procent af landingsmængden og 30 procent af landingsværdien for dansk fiskeri hentes i britisk EU-farvand. Det er især industrifisk, som tobis, de danske fiskere fanger i Nordsøen.