MSC-side For auktioner og opkøbere

Auktioner og opkøbere

Hvis en fisk skal sælges som MSC-fisk, så skal alle led være certificeret!

Det vil sige, at også auktionen, filetfabrikken, friskehandleren, restauranten mv. skal certificeres efter MSC’s sporbarhedscertificering (Chain of Custody). Alle virksomhederne skal kunne dokumentere overfor et certificeringsbureau, at de har opsat systemer, så de er i stand til at holde MSC-certificeret fisk og ikke-MSC-certificeret fisk adskilt.

På den måde kan fiskere og forbrugere være sikre på, at der ikke bliver solgt MSC-certificeret fisk med falsk varebetegnelse.

Hvis du faciliterer salg eller køber fisk fra danske fiskerier, og du gerne vil vide, om fisken er MSC-certificeret, er det vigtigt, at du:

  1. Sikrer dig, at fiskeriet er certificeret
  2. At det pågældende fartøj, som du køber fisk fra, er på en af de altid opdaterede MSC-fartøjslister

Begge forhold kan ændre sig, da et fiskeri kan suspenderes fra MSC-ordningen, eller et fartøj kan melde sig fra ordningen.

Købere længere nede i kæden skal dog blot sikre sig, at den virksomhed, som de køber fisk af, har et gyldigt MSC “Chain of Custody”-certifikatnummer – og naturligvis at de selv er certificeret. Du kan læse mere om, hvordan du kan blive sporbarhedscertificeret på MSC’s hjemmeside.